Bygga en vacation rental

Bygga en vacation rental

pilgiftgrodaJag har beslutat mig att förverkliga en plan som jag har haft länge. En plan som fick mig att välja orkidehuset.se som domän. Jag tänker försöka bygga en orkidébaserad hyresenhet som kan hyras av orkidéälskare som är på semester och som vill kunna se många olika arter av Nicaraguanska orkidéer på samma ställe. Vad jag vill bygga är ett litet men lyxigt hus med en spektakulär trädgård omgiven av höga murar. Jag har nu hittat och avsatt en liten tomt som är lämplig för detta och som redan har ett antal större träd som kan utgör basen för trädgården. Jag kommer dock behöva plantera in en rad nya träd och andra större växter innan jag kan börja plantera in orkidéer. Jag hoppas på att kunna plantera dessa träd under veckan. De nya träd som kommer planteras inkluderar korallträd, afrikanskt tulpanträd och Jakaranda. Tre arter av träd som är spektakulärt vackra när de blommar.

Att färdigställa detta projekt förväntas ta minst två år, kanske tre, innan de nya växterna har kunnat växa in I sin nya miljö.

Träden och de höga murarna är mycket viktiga delar av detta projekt eftersom de är vad som kommer tillåta mig att ha stora mängder olika orkidéer och ormbunkar i trädgården. Mitt mål är att trädgården när den står färdig skall innehålla minst 10 olika arter av orkidéer. De flesta av dessa inhemska. Jag kommer dock även inkluderar vackra orkidéer från andra delar av världen såsom Phalaenopsis.

För att kunna förverkliga detta projekt kommer jag dra åt svångremmen ordentligt på min ekonomi. Jag kommer försöka göra så mycket som möjligt själv och använda mig av sticklingar från min egen trädgård. Jag kommer dock trots detta behöva en hel del pengar till material och växter. Det finns även en rad saker jag inte kan göra själv utan där jag måste ta in hantverkare.

acari

Jag har registrerat ett konto hos Nordnet för att kunna investera de pengar jag sparar i aktier tills jag behöver dem. Jag jämförde olika aktiemäklare och valde Nordnet eftersom de erbjuder gratis handel på konton med mindre än 80 000 kr på det. Det var det billigast aktiekonto jag kunde hitta. Jag vet att detta är riskfyllt men det känns ändå som rätt val eftersom det troligen är minst 12 månader tills jag behöver pengarna. Min plan är att köpa aktier med hög utdelning och som historiskt sätt har haft en ganska stabil börskurs. Detta kommer förhoppningsvis ge mig några procents ränta innan jag behöver pengarna.

Jag vet fortfarande inte hur mycket pengar jag kan spara varje månad men under de kommande månaderna skall jag försöka dra ner på onödiga utgifter os se hur mycket jag kan tjäna.